Activiteiten (14)

Over deze site

Aan deze site wordt al een tijdje niet meer gewerkt. Dat betekend niet dat er niets gebeurt, integendeel. Alleen veel werk is gepubliceerd op Facebook of had te maken met langlopende projecten. Ik sta u nog steeds te dienst voor creatieve projecten met dezelfde doelstelling als op deze site.

Een nieuwe site is in de maak. Voor het meest actuele nieuws, zoek mij op op Facebook.

Read more...

FabLab GAE

De Maakschappij gaat de komende maanden vanaf november 2016 een vaste ruimte gebruiken. Wij werken momenteel aan het opzetten van een innovatieve werkplaats in één van de gebouwen van de Rijksluchtvaartschool bij het vlieveld Eelde: RLS1957. Deze gebouwen worden gerestaureerd en herbestemd. Voor ons de kans en uitdaging om hier een mooi avontuur te beginnen.

Het gebouw staat nog leeg en het is een beetje kamperen. Maar, wij kunnen er al wel mooie dingen doen. Om te beginnen workshops. Vanaf 18 november starten we met workshops op iedere vrijdag. Tot einde van het jaar hebben we een mooi programma samengesteld.

Blijf direct op de hoogte door onze pagina op Facebook te liken: Facebook FabLabGAE


Read more...

Code Kidz Eelde Paterswolde

Momenteel is er een groot tekort aan programmeurs. Daarom zet de Europese Unie in op programmeren. In de toekomst hebben zijn er meer en meer goede programmeurs nodig om nieuwe software te kunnen schijven en bestaande programma’s te kunnen begrijpen. Het is daarom belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren te programmeren. Inmiddels doen we veel met een computer. Niet alleen met de aloude bekende laptops of desktop computers, maar wij stoppen overal computers in: auto’s en telefoons zijn de bekendste. Maar, de technologie gaat verder. Er komen steeds meer “slimme” voorwerpen die dan ook nog aan het internet worden gekoppeld: Internet of Things. Denk aan de thermostaat of de magnetron. Maar wat dacht je van een bankje in het bos? Een lantaarnpaal? Een eettafel? Een poezenhalsbandje? Laat je fantasie maar gaan. Dit alles vergt veel kennis en inzicht. Een probleem? Ja, als we er niets aan doen. Nee, het is hartstikke leuk om zelf te doen en bovendien niet duur.

Read more...

Maker City

Een festival van makers uit alle uithoeken: ambachten, knutselaars, uitvinders, kunstenaars, etc. Wij hebben daar ons buj aangesloten. Twee erg gezellige dagen met twee nieuwe workshops: het Remote Control (RC) Bibberbeestje en een Stroomkring Tekenen.

Het RC bibberbeestje is een toevoeging van onze maak-hit het bibberbeestje. Ynze van de Spek heeft een printplaatje toegevoegd waarmee je het bibberbeestje kan laten bewegen met iedere willekeurige afstandbediening. Hoe cool is het dat jouw bibberbeestje beweegt als je naar een andere zender zapt?

Met het Stroomkring Tekenen trek je je tekening over met kopertape. Let goed op dat de + en - elkaar niet kruisen! Hou er ook goed rekening mee waar je je LED-lampje wilt hebben! Je leert hiermee erg goed nadenken over een stroomkring, LED-lampjes monteren, solderen en je hebt dan oo nog een mooie "elektronische" tekening.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Reageer met Facebook

Stel je vraag!Contact

Leen van Wijngaarden
Tel: 06 - 22 000 982
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ynze van der Spek
Tel: 06 - 54 693 673
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook Twitter RSS