2013, startjaar van De Maakschappij

De Maakschappij is in april 2013 officieel begonnen. Dit jaar hebben wij ons op veel verschillende plaatsen laten zien en vele leuke activiteiten gedaan met kinderen en ook volwassenen. Steeds is bevestigd dat onze opzet klopt; iedereen maakt graag.

Lees meer

Naast workshops op scholen en zelfs op kinderfeestjes hebben wij enkele grote bijdragen gehad op festivals en evenementen. Kidzpiration, Noorderzon, de Mini Maker Fair Groningen en Cinekid in het Groninger Forum. Daarnaast op bijeenkomsten en conferenties als de tweede conferentie van het Bètapunt Noord in Drachten, de NIBI conferentie "afvalbak aarde" in Lunteren en het 3D Event, innovatie in het onderwijs in het Innovatiehuis te Achtkarspelen. Dit is slechts een greep uit onze activiteiten. Voor 2014 staat er al veel in de planning. Wij zijn al uitvoerig in gesprek met scholen, organisaties voor cultuur educatie en ook weer evenementen.

Op het gebied van workshops werken wij momenteel hard aan verschillende nieuwe activiteiten en technieken. Nieuw is het inzetten van Doodle 3D en 3D printen. De eerste echte techniek waarmee kinderen zelf kunnen ontwerpen en 3D printen. Daarnaast werken wij aan uitbreiding van toepassing van elektronica. Tenslotte ook zoek naar nieuwe materialen en technieken. Dat doen wij niet allemaal alleen. Wij verliezen ons doel niet uit ogen, daar gaat het om. Daarom blijven wij op zoek naar samenwerking. Samenwerking met kunstenaars die ook in het zelfde veld actief zijn. In Achtkarspelen hebben wij samengewerkt met het Frysk Lab.

Reden genoeg om ons te blijven volgen.

Last modified on%PM, %02 %738 %2014 %16:%mrt

Reageer met Facebook

Stel je vraag!Contact

Leen van Wijngaarden
Tel: 06 - 22 000 982
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ynze van der Spek
Tel: 06 - 54 693 673
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook Twitter RSS