Code Kidz Eelde Paterswolde

Momenteel is er een groot tekort aan programmeurs. Daarom zet de Europese Unie in op programmeren. In de toekomst hebben zijn er meer en meer goede programmeurs nodig om nieuwe software te kunnen schijven en bestaande programma’s te kunnen begrijpen. Het is daarom belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren te programmeren. Inmiddels doen we veel met een computer. Niet alleen met de aloude bekende laptops of desktop computers, maar wij stoppen overal computers in: auto’s en telefoons zijn de bekendste. Maar, de technologie gaat verder. Er komen steeds meer “slimme” voorwerpen die dan ook nog aan het internet worden gekoppeld: Internet of Things. Denk aan de thermostaat of de magnetron. Maar wat dacht je van een bankje in het bos? Een lantaarnpaal? Een eettafel? Een poezenhalsbandje? Laat je fantasie maar gaan. Dit alles vergt veel kennis en inzicht. Een probleem? Ja, als we er niets aan doen. Nee, het is hartstikke leuk om zelf te doen en bovendien niet duur.

Zaterdag 14 oktober hebben 15 kinderen vanuit Noord Nederland zich uitgeleefd op de computer. Tijdens Code-Kidz bij Knap-IT in Paterswolde konden kinderen van 7 tot 10 jaar zich opgeven voor drie korte workshops. Dit evenement was onderdeel van een internationaal jaarlijks initiatief, de Code Week. Op veel scholen in het land en daarbuiten werd tijdens deze week veel aandacht besteedt aan het programmeren. Zo ook in Eelde Paterswolde. Bij Wico Mulder maakten de kinderen kennis met Scratch. Dit is een programmeeromgeving voor kinderen. Bij De Maakschappij konden de kinderen in twee workshops kennis maken met elektronica en hoe handig een computer kan zijn door b.v. iets te maken. Op een stukje karton werd een tekening omgetoverd tot een stroomkring. Met een lasersnijder werd een wagentje gemaakt met daarop een zelf ontworpen 3D-figuurtje.

Code-Kidz is een samenwerking tussen drie ondernemers uit Eelde-Paterswolde: Frank van Driel (Knap-IT), Wico Mulder (Pulse4U) en Leen van Wijngaarden (De Maakschappij). Na de kerstvakantie starten we een nieuwe groep Code-Kidz. Wij gaan dan op zaterdagmiddagen met de kinderen aan de slag. We gaan vooral programmeren, maar voor de gevorderden gaan we ook met elektronica aan het werk. Wil je meer weten of op de hoogte gehouden worden? Kijk dan op onze website www.code-kidz.nl en laat je e-mailadres achter.

Last modified on%PM, %21 %560 %2015 %12:%okt

Reageer met Facebook

Stel je vraag!Contact

Leen van Wijngaarden
Tel: 06 - 22 000 982
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ynze van der Spek
Tel: 06 - 54 693 673
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook Twitter RSS