FabLab GAE

De Maakschappij gaat de komende maanden vanaf november 2016 een vaste ruimte gebruiken. Wij werken momenteel aan het opzetten van een innovatieve werkplaats in één van de gebouwen van de Rijksluchtvaartschool bij het vlieveld Eelde: RLS1957. Deze gebouwen worden gerestaureerd en herbestemd. Voor ons de kans en uitdaging om hier een mooi avontuur te beginnen.

Het gebouw staat nog leeg en het is een beetje kamperen. Maar, wij kunnen er al wel mooie dingen doen. Om te beginnen workshops. Vanaf 18 november starten we met workshops op iedere vrijdag. Tot einde van het jaar hebben we een mooi programma samengesteld.

Blijf direct op de hoogte door onze pagina op Facebook te liken: Facebook FabLabGAE


Wat gaan we doen?

Voor bedrijven is het FabLab te huur en zijn er zeer inspirerende workshops te boeken. Wilt u bijvoorbeeld eens met uw team een creatieve boost hebben om eens met zijn allen aan een idee te werken? Denk aan een brainstorm sessie met aansluitend of tegelijkertijd iets maken? Ons motto is door te spelen en experimenteren in een inspirerende omgeving worden de beste ideeën  geboren.

Voor (startende) ondernemers is het mogelijk gebruik te maken van de ruimte voor eigen werk. Er is veel aanwezig, maar er wordt hard gewerkt aan faciliteren met meer state of the art machines en voorzieningen. Vooralsnog kunnen wij vooral bijstaan in advies en begeleiding.

Voor kinderen en volwassenen gaan we workshops geven. Dit gaat in samenwerking met De Maakschappij. Iedere week op de vrijdagmiddag voor kinderen (tot ca. 16 jaar) en de vrijdagavond voor volwassenen (tot 100+). Iedere week een andere activiteit. Waarom mee doen? Omdat maken leuk is!

Wij beginnen met een spannend programma. Schrijf je snel in, want voor iedere workshop geldt een maximum. Schrijf je je in voor alle workshops? Dan mag je er één gratis meedoen!

Wij gaan meer doen de komende tijd. Veel meer. Ga naar Facebook en volg FabLab GAE.

Kosten
Kinderen van ca. 10 t/m 14 jaar € 15,- per keer.
Volwassenen tot 100+ (!) € 20,- per keer.
Boekt u alle 6 workshops dan mag u één workshop gratis meedoen!

Inclusief materiaal en een hapje en drankje.
Aanmelden of vragen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Opgeven voor de workshops kan ook via Facebook FabLab GAE.

Agenda

Workshops voor kinderen van 16:00 - 17:30
Workshops voor volwassenen van 19:30 - 21:00
Neem warme kleren mee!

 

kinderen

volwassenen

18 november

Bibberbeestjes
maak een grappig eigenwijs springend en scharrelend beestje

RC Bibberbeestjes

hetzelfde als bij de kinderen, maar nu afstand bedienbaar

25 november

pop-pop bootje

een pop-pop bootje is een grappig tuffend bootje dat echt vaart op de warmte van een waxinelichtje. Als het weer het toelaat sluiten we af met een tewaterlating in de blusvijver van de RLS1957.

2 december

LED-armbandjes

Wij gaan een armband ontwerpen en maken met een lasersnijder. Om je armband echt cool te maken solderen wij er LED-lichtjes in.

LED-lichtje

Hetzelfde als bij de kinderen, maar met een simpel trucje is de armband nu een gezellig sfeervol lampje.

9 december

Kleien met plastic

Er zijn veel verschillende plastics. De bekendste komen van vieze aardolieproducten. Wij gaan nu werken met een bioplastic gemaakt door bacteriën! Polyhydroxyalkanoaat; hoe vet is dat!

16 december

LED-kerstster en -tekening

We gaan mooie kerstversiering maken. Voor onder de kerstboom of in de vensterbank. Maakt niet uit.

23 december

Drones clinic

Wel eens gevlogen? Wel eens in een helikopter gezeten? Wel eens zelf gevlogen? Vanavond mag je zelf vliegen met een Drone en zie je wat je doet. Wel binnen, want we zitten op een vliegveld!

Last modified on%AM, %09 %389 %2016 %08:%nov

Reageer met Facebook

Stel je vraag!Contact

Leen van Wijngaarden
Tel: 06 - 22 000 982
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ynze van der Spek
Tel: 06 - 54 693 673
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook Twitter RSS